Lokpai, pai med lok, pai med lok og purre

Løkpai med purre

Pai går aldri av moten! Den kan fylles med mye godt og her er det løk og purre som gir god smak sammen med brie som får smelte i paien.
Over 60 min
2,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Paideig

  • 150 g smør
  • 3 dl hvetemel
  • 2 ss iskaldt vann

Fyll

  • 1 liten purre
  • 1 løk
  • 4 båter hvitløk
  • 1 ss smør til steking
  • 2 dl revet vellagret ost
  • 2 egg
  • 2 dl matfløte
  • 200 g brie
  • salt og nykvernet pepper

Fremgangsmåte

1. Sett ovnen på 200 grader C. Bland sammen ingrediensene til paideigen, gjerne i en food prosessor. Trykk deigen ut i en paiform ca. 23 cm i diameter med lav kant. Eller bruk en ferdig paideig. Sett formen i fryseren ca. 15 minutter.

2. Forstek paiskallet i ovnen i 5-10 minutter. Med ferdig paideig, trenger du ikke forsteke paibunnen.

3. Rens, skrell og del all løken i tynne skiver. Stek løken i en panne med smør til den er myk og blank. Strø på salt og pepper og fordel løken i bunnen av paiskallet.

4. Bland ost med egg og fløte. Krydre med pepper og hell blandingen over løken.

5. Del brie i skiver og legg på toppen.

6. Stek paien ved 200 grader C i ca. 40 minutter på nederste rille i ovnen.

7. Pynt med persille ved servering. Paien smaker god varm eller romtemperert, gjerne med en salat til.

Del på Facebook